Akıllı Tahtanın Sözcük Öğrenimine Katkısı: Fransızca Hazırlık Sınıfı Örnekçesi - Tilbe, Ali; Toplaoğlu, Yusuf; Turğut, Haluk; Dikmen, Ferda; Özaydın, Huri; Dündar, Sinem (Border Crossing, 2017)
Bu çalışmada, dilsel açıdan Fransızca sözcük öğretiminde akıllı tahta kullanımının öğrenme becerisine herhangi bir katkı sağlayıp sağlamayacağı konusu ele alınmaktadır. Türkiye’deki Üniversitelerin Fransız Dili ve Edebiyatı Bölüm öğrencilerinin, Fransızca sözcük öğrenimi karşısındaki tutumları incelenmiş ve araştırmadan elde edilen veriler, SPSS bilgisayar programı (Statistical Package for the Social Sciences) yardımıyla çözümlenmiştir. Bizim çalışmamız da, nicel araştırma tekniğinin deneye dayalı araştırmalar çerçevesinde değerlendirilmiştir. Sormaca tekniği ile elde edilen verilerin sayısal analizi yapılmıştır. Söz konusu sormaca, yirmi tutum sorusundan oluşturulmuştur. Bu sormacadan elde edilen bulgulara göre, akıllı tahta kullanımının eğitim-öğretim sürecine yararlı olduğu sonucuna varılmıştır. ABSTRACT IN ENGLISH Use of Smart Board in French Preparatory Class Vocabulary Learning In this study, we focus on the use of smart boards and whether it will contribute to the learning of French vocabulary. We have investigated students’ attitudes towards learning French words and all of the data obtained during the research have been analysed with SPSS (Statistical Package for the Social Sciences) computer program. This study has been evaluated within the framework of empirical studies of qualitative research method. In collecting data, questionnaire technique was used and quantitative data were obtained and analysed. The questionnaire in question was constituted from 20 attitude questions. According to findings from this questionnaire, it was determined that the use of smart boards is helpful to the educational process.